Formeren nieuwe dorpsraad Klazienaveen lastige klus

Het valt nog niet mee om in Klazienaveen een dorpsraad te vormen, met daarin een evenredige vertegenwoordiging van alle vijf buurtverenigingen.

Twaalf Klazienaveners hebben gereageerd op een oproep van het interim-bestuur om zich kandidaat te stellen voor een bestuursfunctie van deze dorpsvereniging. ,,Dit zijn niet allemaal mensen die meteen in het bestuur willen’’, zegt interim-voorzitter en voormalige PvdA-raadslid Henk Boers. ,,Een flink deel van hen wil graag meer informatie wat het werk precies inhoudt.’’

Het streven is om een bestuur te vormen met tien leden, waarbij elke buurtvereniging twee vertegenwoordigers levert. Er is een nieuw bestuur nodig omdat het vorige bestuur afgelopen voorjaar in zijn geheel opstapte. Een dorpsraad zet zich in voor de leefbaarheid van het dorp en krijgt hiervoor ook een budget van de gemeente Emmen.

Op 31 oktober wordt er ‘s avonds in dienstencentrum Noorderbreedte een informatieavond gehouden. Bezoekers krijgen dan tekst en uitleg over het werk van een dorpsraad.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.