Forse eigen bijdrage clubs De Wolden voor kunstgras

ZUIDWOLDE De kunstgrasdroom van Gemeentebelangen in De Wolden is nog niet helemaal uit. Verenigingen moeten wel zelf fors bijdragen.

Douwe Oosterveen, fractievoorzitter van Gemeentebelangen, zag het helemaal voor zich: een pot met 800.000 euro waar de vijf sportclubs in De Wolden, die wel oren hebben naar een kunstgrasveld, rijkelijk uit zouden kunnen putten.

Het liep anders. De oppositie in de gemeenteraad van De Wolden keerde zich massaal tegen het plan. Reageerde zelfs geïrriteerd. Ook coalitiegenoot VVD wilde er niet van weten. En dus leek het over en uit met de droom.

Leek, want op verzoek van Gemeentebelangen onderzoekt het college van B en W welke verenigingen zodanige serieuze belangstelling hebben, dat ze bereid zijn zelf een fors deel van de kosten op te hoesten. En daar kan de VVD zich wel in vinden en dus is er toch nog een meerderheid voor het plan.

Nu is het aan de verenigingen om te bepalen hoeveel geld ze over hebben voor nepgrasvelden, die altijd in goede ‘gezondheid’ verkeren. ,,Het geld dat de gemeente in deze opzet beschikbaar stelt, zal ongetwijfeld lager uitpakken dan de door ons genoemde 8 ton’’, weet Oosterveen zeker.

Korfbalclub ZKC ‘19 in Zuidwolde beschikt al twee jaar over kunstgras. Het zou destijds de eerste bio-kunstgrasmat worden van Nederland, maar door leveringsproblemen werd het toch een ‘gewone’ nepmat. Een andere tijd, want de vereniging moest wel iets zelf bijdragen, maar niet veel, weet bestuurslid Henk Gubler.

De club, die op een zodanig hoog niveau uitkomt dat kunstgras een must is, is zeer tevreden. ,,De mat bevalt uitstekend. Ook als het dagen achter elkaar regent, kun je er gewoon op. We doen zelf het onderhoud, want kunstgras is zeker niet onderhoudsvrij. Een nadeel? Blessuregevoeliger, vooral knieletsel.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.