Forse schade aan disco-passagiersbus na dodelijk ongeval Pesse

De politie onderzoekt nog steeds de in beslag genomen disco-passagiersbus waarmee Ellen Drost (18) uit Pesse vermoedelijk is aangereden.

Een bergingsbedrijf heeft de touringcar zondag afgesleept. Het voertuig is gestald bij het bergingsbedrijf, waar de recherche technisch onderzoek uitvoert.

Op social media circuleert een foto van de betrokken touringcar, een passagiersbus die is omgebouwd tot discobus. Politiewoordvoerder Robert-Jan Valkema bevestigt dat deze foto inderdaad van het betrokken voertuig is.

Schade

Rechtsvoor is duidelijk zichtbare schade. Een raam is gebarsten en de bumper is ingedeukt bij een koplamp. ,,We hebben die schade inderdaad vastgesteld. Het onderzoek moet nu zekerheid geven of die schade ook echt is te linken aan de aanrijding”, aldus de politiewoordvoerder.

De politie heeft zowel de familieleden van het slachtoffer als de verdachte chauffeur vandaag ingelicht over het circuleren van de foto van de betrokken bus. Op de foto zijn twee kinderen onzichtbaar gemaakt door de redactie.

'Uitgebreid gezocht'

Advocaat Joris Kroeze, die spreekt namens de bestuurder en taxibedrijf Huisman Taxi, zegt dat cliënt spreekt van een forse klap, maar dat hij niemand heeft gezien. ,,Hij is gestopt, heeft zéér uitgebreid gezocht, ook zijn collega’s. Maar er is niemand gevonden.”

Taxichauffeur H. (24) uit Ruinerwold, die vermoedelijk Ellen Drost heeft aangereden, heeft zich niet laten afleiden door een gsm-telefoon. Ook heeft hij niet te hard gereden en hij was zeker niet onder invloed, aldus de advocaat.

Ongeval

Ellen Drost (18) uit Pesse stierf in de nacht van zaterdag op zondag, op de weg De Steegde tussen Pesse en Spier.

De chauffeur wordt formeel verdacht van het veroorzaken van een dodelijk ongeval en het verlaten van de plaats van de aanrijding, maar het Openbaar Ministerie zag geen reden hem langer vast te houden.

De man verklaarde alleen in de discobus te hebben gezeten, zonder passagiers. Hij meldde zich zondag bij de politie met de mededeling dat hij ‘s nachts op de weg langs de plek waar het lichaam van Drost werd gevonden, ‘iets had geraakt met zijn auto’. De weg is ter plaatse onverlicht.

Het slachtoffer wordt donderdag begraven.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.