Fotoblog: Drentse mensen deel 179

EMMEN - Op onze website komen dagelijks foto's online van mensen uit Drenthe met een verhaal. Want heeft niet iedereen een bijzonder verhaal? Het 179e portret is van Tineke de Wit (51) en haar man Lammert die een wandeling maken door Emmen.

,,Het ziet er misschien niet zo uit maar dit is wel een standaard scootmobiel. Al is het wel een bijzondere. Je moet namelijk meer dan 160 kilo wegen om voor deze in aanmerking te komen. Al ben ik het afgelopen jaar zestig kilo afgevallen.

Ik kreeg vorig jaar namelijk te horen in het ziekenhuis dat ik kanker had en besloot het roer om te gooien. Nu blijkt alleen dat de diagnose van destijds niet klopte. Het gezwel is niet kwaad- maar goedaardig. Ja, dat is nogal een fout. Maar doktoren zijn ook maar mensen. Al hoop ik wel dat ze hiervan hebben geleerd.

Door die foute diagnose was het een heftig jaar. Je plant je afscheid. Laat alles vastleggen. En je leert je echte vrienden kennen. De mensen die dag en nacht voor je klaarstaan. De mensen die je blijven steunen.

Nu lijkt het allemaal dus mee te vallen. Vandaag krijg ik te horen of ik operabel ben. De belangrijkste les die ik ervan heb geleerd is dat je de kop niet moet laten hangen. Ik blijf ook doorgaan op deze weg. Er moet nog veertig kilo vanaf. Dus als je mij op een nieuwe scootmobiel ziet, zal het niet zo'n type als deze zijn. Maar gewoon een normale.''

Volg het fotoblog 'Drentse Mensen‘ dagelijks op onze website of ga naar facebook.nl/DrentseMensen en klik op 'Vind ik leuk'.

  • Drentse Mensen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.