Fotoserie: dierenpark Emmen definitief op slot

Met een groot hangslot om de hekken is het definitief: Dierenpark Emmen is na 80 jaar gesloten.

Directeur Frankwin van Beers maakte donderdagmiddag een laatste ronde door het park met 2500 abonnementhouders en tal van personeelsleden in zijn gevolg. Zij waren voor deze gelegenheid speciaal uitgenodigd.

Dierenpark Emmen werd in 1935 opgericht door Willem Oosting en in 1970 namen zijn dochter Aleid Rensen-Oosting en haar man Jaap het roer over. Zij zorgden voor een revolutie in dierenparkland door dieren niet meer bij elkaar in een hokje te zetten, maar de natuur in het park zo goed mogelijk na te bootsen. Zo kwam er een Afrikaanse savanne waarbij onder meer zebra's, giraffes, neushoorns en struisvogels bij elkaar liepen. Er kwamen olifantenfamilies en een vlindertuin met tropische vlinders die bezoekers om de oren dwarrelden.

De nieuwe aanpak had succes. In 1985 liepen er voor het eerst meer dan anderhalf miljoen bezoekers door het park.

De afgelopen jaren waren echter moeilijk. Bezoekersaantallen liepen terug. In 2010 stond het park op randje van faillissement en uitbreidingsmogelijkheden in het centrum van Emmen waren er niet. De gemeente, die voor een deel zijn naamsbekendheid aan het park heeft te danken, kwam het park financieel tegemoet en het besluit werd genomen het park naar de Es van Emmen te verplaatsen. Daar waren meer hectares beschikbaar. Daar wordt druk gewerkt aan het nieuwe dierenpark: Wildlands Adventure Zoo. Onder die naam gaat het nieuwe dierenpark eind maart weer open.

Dierenpark Emmen definitief op slot
Dierenpark Emmen definitief op slot
Dierenpark Emmen sluit definitief de deuren
Dierenpark Emmen definitief op slot
Dierenpark Emmen definitief op slot
Dierenpark Emmen definitief op slot
Dierenpark Emmen definitief op slot

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.