Fries mishandelt buschauffeur in Assen: werkstraf

De politierechter in Leeuwarden heeft maandag een 23-jarige inwoner van het Friese dorpje Oosterstreek veroordeeld voor de mishandeling van een chauffeur van Qbuzz op het Stationsplein in Assen. De verdachte had de chauffeur tegen het hoofd geslagen.

Het voorval vond plaats in de nacht van 28 april. De Fries en de buschauffeur kregen het met elkaar aan de stok nadat een vriend van de verdachte de bus in was gerend. De verdachte was achter zijn kameraad aan gegaan. Toen de verdachte bij het verlaten van de bus tussen de elektrische deuren kwam, liep het uit de hand. In de bus ontstond een woordenwisseling tussen hem en de chauffeur, die buiten werd voortgezet.

De politie had op camerabeelden gezien dat de verdachte richting de chauffeur spuugde. Daarop had de chauffeur een schoppende beweging gemaakt. Hij zou de verdachte in de knieholte hebben getrapt. De Fries sloeg daarop de chauffeur tegen het hoofd. De man viel in een zandkuil, op een bult lossen stenen. De buschauffeur heeft een paar dagen niet gewerkt. Het incident heeft hem enkele weken achtervolgd.

De rechter kende hem 225 euro smartengeld toe en 365 euro voor het eigen risico van de ziektekostenverzekering. De man die hem had neergeslagen kreeg een werkstraf van 30 uur, plus negen dagen cel, waarvan zeven voorwaardelijk. De twee dagen onvoorwaardelijk heeft hij al in voorarrest uitgezeten. Daar bleef het niet bij: de verdachte liep in verschillende proeftijden. Een van die voorwaardelijke straffen werd omgezet in een onvoorwaardelijke celstraf van een maand.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.