Fries slaat agent in Nieuw-Weerdinge

Een 21-jarige Fries heeft zaterdagavond een politieagent op het hoofd geslagen op een festivalterrein aan de Pottendijk Oostzijde in Nieuw-Weerdinge.

De politie kreeg een melding dat er op het festivalterrein een ruzie tussen meerdere personen had plaatsgevonden. Een man zou gewond zijn geraakt aan zijn hoofd.

Door de beveiliging van het festival werden agenten gewezen op de Fries, die betrokken zou zijn bij de mishandeling. De 21-jarige man werd aangesproken, maar wilde niet meewerken en liep weg. Toen de politie de man wilde aanhouden, verzette hij zich en sloeg een van de agenten op zijn hoofd. De agent raakte lichtgewond.

De politie maakte gebruik van pepperspray om de man toch aan te houden. Toen omstanders zich met de aanhouding bemoeiden, werd een politiehond ingezet.

Daarna werd ook nog een 31-jarige Fries opgepakt. Hij werd eveneens verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling.De twee mannen zijn overgebracht naar het politiebureau. De politie doet onderzoek naar de mishandeling.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.