GGD Drenthe plaatst mobiele testlocatie in Emmen

De mobiele testlocatie van de GGD Drenthe die eerst in Emmen komt te staan. Op de foto wordt de container nog klaargemaakt in de pand van de GGD en brandweer.

De GGD Drenthe neemt maandag 6 juli een mobiele testlocatie in gebruik voor het testen op het coronavirus, naast de huidige teststraat in Assen. Deze mobiele testcontainer komt eerst in Emmen te staan.

De mobiele testlocatie is bedoeld om in te zetten als er ergens een grotere uitbraak is. Dan kunnen snel alle mensen daar in de buurt getest worden. Omdat er op dit moment geen uitbraken zijn in Drenthe, plaatst de GGD de testfaciliteit eerst op tijdelijke plekken, om te ervaren hoe veel er van gebruik wordt gemaakt.

Angelslo

Op maandag- woensdag en vrijdagochtend staat de mobiele testfaciliteit op de parkeerplaats bij Sporthal Angelslo aan de Ubbekingecamp in Emmen. Er kunnen per ochtend vijftig mensen getest worden.

De GGD kreeg vrijdag al meteen aanmeldingen voor de mobiele locatie. Maar een testafspraak maken kan pas vanaf zaterdag 4 juli door te bellen met het landelijke nummer 0800-1202.


menu