GHB-koning uit Roden wil schikken, maar geen drie miljoen betalen

Drie miljoen euro wil de GHB-koning niet betalen. Maar Jasper R. (38) uit Roden is volgens zijn advocaat wel bereid tot betaling van een bedrag.

Vordering

Dat bleek dinsdag bij een procedurele zitting bij de rechtbank in Assen over de zogeheten ontnemingsvordering van het Openbaar Ministerie. R. is onlangs ook door het hof veroordeeld tot tot 2,5 jaar voor de voorbereiding van de productie van de partydrug GHB en verboden vuurwapenbezit.

Lees ook: GHB-koning uit Roden veroordeeld tot 2,5 jaar cel

Bij R. zijn in 2012 honderden vaten met in totaal 41.000 liter GBL gevonden, het belangrijkste bestanddeel van de vloeibare partydrug GHB. R. houdt vol dat hij met zijn bedrijf Clean Magic op grote schaal heeft gehandeld in GBL met klanten in vooral Duitsland. Hij verkocht het naar eigen zeggen als schoonmaakmiddel.

Crimineel geld

Het OM heeft berekend dat hij in die tijd miljoenen euro’s heeft verdiend met zijn handel. Volgens het OM gaat het om crimineel geld. Bij de verdachte uit Roden is destijds al ruim 966.000 euro in beslag genomen.

Het OM wil dat hij daarbij nog drie miljoen euro betaalt. Advocaat Anno Huisman vindt dat bedrag veel te hoog. Hij wil wel met het OM onderhandelen over een schikking. De rechtbank heeft de zaak daarvoor voor vier maanden aangehouden. Overigens is de advocaat in cassatie gegaan tegen de uitspraak van het hof.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.