Galmanspad krijgt stadsvilla's

Het arbeidsbureau aan het Galmanspad in Meppel wordt verbouwd tot drie stadvilla's. Het is het eerste kantoorpand in Meppel dat een woonbestemming krijgt.

Het pand staat ruim twintig jaar leeg en was de buurt een doorn in het oog. Architect David Koezen van Atelier KZNA heeft de plannen gemaakt samen met toekomstige bewoner Jan Hogenkamp. Het pand wordt opgedeeld in drie grondgebonden woningen van elk 300 vierkante meter met inpandige garage en terras aan de achterzijde.

Nog voor de zomervakantie begint de verbouwing. Op de eerste verdieping komt de woonkamer, op het dak komt een uitbouw voor slaapkamers en badkamers. Elke woning krijgt een eigen lift.

Koezen: ,,Wij hadden ons oog op dit pand omdat de locatie zo mooi is. Daarna hebben we er een investeerder bij gezocht.'' Er is bewust gekozen voor luxere woningen. ,,Er is al veel aanbod in woningen van 60 tot 80 vierkante meter.''

,,We laten alles zoveel mogelijk intact'', zegt Koezen over het interieur. De staalconstructie en de grote vloeroppervlakten blijven. De grootste verandering is dat het pand in drie delen wordt opgedeeld.

Eind dit jaar worden de woningen opgeleverd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.