Gasproducent Vermilion mag van rechter doorgaan met gaswinning bij Diever

Gasproducent Vermilion mag van de rechter doorgaan met de gaswinning bij Diever. De gemeente Westerveld en Milieudefensie maakten in 2016 bezwaar tegen het winningsplan, maar de rechter heeft die bezwaren van tafel geveegd. De twee partijen zagen ook hun bezwaar tegen het verhogen van de dagproductie op de mijnbouwlocatie Wapse nabij Diever sneuvelen.

De rechtbank oordeelt dat kan worden uitgegaan van de door Vermilion berekende onzekerheidsmarge en prognose van de bodemdaling. Met een door de minister aangepast voorschrift over de procedure van schadeafhandeling van Vermilion is voldoende inzicht gegeven op welke wijze deze procedure is ingericht, en welke rol en verantwoordelijkheid de minister daarin heeft.

‘Geen negatieve effecten voor het milieu’

Over de omgevingsvergunning voor het verhogen van de productiecapaciteit, oordeelt de rechtbank dat de (milieu)gevolgen van deze verhoging voldoende zijn onderzocht en dat de verhoging van de gasproductie niet zal leiden tot negatieve effecten.

In Nederland is Vermilion sinds 2004 actief in de opsporing en winning van aardgas. Deze activiteiten vinden plaats in de provincies Friesland, Noord-Holland, Drenthe, Zuid-Holland en Brabant.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu