Gedeputeerde Staten Drenthe terug van vakantie vanwege droogte in provincie

Het college van Gedeputeerde Staten van Drenthe is teruggeroepen door Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma. De reden: de aanhoudende droogte in de provincie Drenthe.

In een extra vergadering van Gedeputeerde Staten zijn Klijnsma en gedeputeerde Cees Bijl bijgesproken over de huidige stand van zaken. Ook zijn ze ingelicht over de verwachtingen voor de komende tijd. Drenthe is een van de provincies in Nederland waar code geel geldt vanwege de hitte en de daarmee gepaarde droogte.

,,Normaal gesproken wordt er in het zomerreces zes weken niet vergaderd. Er is besloten om dat nu los te laten. Elke dinsdag komt het college bijeen om de droogte te bespreken.'' Het gaat dan om de GS-leden die niet meer op vakantie zijn.

Geen maatregelen

Hoewel het zomerreces formeel is onderbroken, is er geen acute aanleiding om extra maatregelen te treffen. Dat laat de provincie weten. ,,Wel is afgesproken dat de collegeleden die niet met vakantie zijn, ook in de komende periode wekelijks bijeenkomen om goed geïnformeerd en voorbereid te zijn’’, schrijft het college in een persbericht.

De belangrijkste conclusie is volgens het college dat de Drentse watervoorziening ‘beheersbaar is’. Portefeuillehouder landbouw en natuur Henk Jumelet is niet teruggekomen. Hij houdt vanaf zijn vakantieadres bestuurlijk contact met de betrokken belangenorganisaties. Volgende week komt Jumelet terug.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.