Gedeputeerde krijgt eerste pakket Drentse ‘kinderliedties’

Gedeputeerde Cees Bijl heeft donderdag in het provinciehuis in Assen het eerste exemplaar gekregen van een nieuwe cd. Twintig nummers staan er op Het jaor Deur (met Drentse kinderliedties).

Dat is feitelijk een muziekpakket, want het bestaat uit een hoesje met twee cd’s en een liedboek. Voorafgaand aan de overhandiging zongen Jonna, Marise en Laurien het lied Lekker Lezen. Suze Sanders (tekst) en Jan Kruimink (muziek) maakten dit speciaal voor de Kinderboekenweek.

Dat is een belangrijk kenmerk van de nieuwe cd: en staan kinderliedjes op over gebeurtenissen het hele jaar door, zoals Sint-Maarten, Sinterklaas, Kerstmis, Koningsdag, verjaardag, schoolreis, avondvierdaagse, Pinksteren, Pasen en vakantie. Ook de seizoenen worden bezongen.

Het muziekpakket vloeit voort uit een project van het Huus van de Taol onder leiding van Martijje Lubbers. Verder zitten Jan Kruimink, Marinus Scholten en Jan Germs in de werkgroep. De klus zit er nog niet op, want op de zaterdagen in december staan vier kindersongfestivals op het programma waarin het mooiste lied wordt gekozen.

De wedstrijd wordt uitgezonden door TV Drenthe. Op kerstavond is de finale, waarin de drie winnaars van de voorrondes, van trio tot schoolkoor, hun lied opnieuw zingen. Het pakket Het jaor Deur (met Drentse kinderliedties) is inmiddels te koop voor 25 euro.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.