De vorig jaar ter ziele gegane dorpskrant De Schoonebeker Echo keert niet meer terug. In plaats daarvan krijgen inwoners van het oliedorp maandelijks gratis een fullcolourmagazine in de bus.

Daarnaast komt er een website, die gebruikt kan worden als digitale ontmoetingsplaats voor alle inwoners en organisaties in het circa vijfduizend zielen tellende dorp. Het is de bedoeling dat zowel de website als het nieuwe magazine eind januari volgend jaar wordt gelanceerd.

Na 62 jaar viel doek voor dorpskrant

Aan De Schoonebeker Echo kwam precies een jaar geleden een eind. Na 62 jaar trok de plaatselijke middenstandsclub de stekker uit het periodiek dat iedere maand grotendeels werd volgeschreven door de gepensioneerde journalist Harrie Timmerman. Volgens de middenstandsvereniging was het niet meer rendabel om ermee door te gaan.


loading

Een groep inwoners betreurde het besluit en de stichting Schoonebeek in Actie, Dorpsbelangen en de middenstandsvereniging besloten om te onderzoeken of De Schoonebeker Echo toch nog nieuw leven ingeblazen kon worden. Met daarbij een nieuw communicatiekanaal op internet.

‘We wilden geen vluchtig blad, maar iets dat langer op tafel ligt’

Inmiddels is duidelijk dat er wordt gekozen voor een magazine, in plaats van voor een krant. ,,Een krant is vluchtig van aard en we willen geen vluchtig blad’’, zegt Kees Veenstra, een van de initiatiefnemers. Het magazine wordt gevuld met nieuws, maar ook met verhalen en foto’s ter ontspanning. ,,Zo’n blad ligt langer op tafel dan een krantje met alleen nieuws. Daarom denken we dit wel geheel te kunnen financieren met alleen advertentieverkoop.’’

Ook op de nieuwe site kan worden geadverteerd. De site gaat Dorpsportaal Schoonebeek heten. Voor het nieuwe magazine is nog geen naam gekozen. Dorpsbewoners wordt opgeroepen om met suggesties te komen. ,,Het wordt in ieder geval geen De Schoonebeker Echo. Dit is iets nieuws en iets anders, daar past ook een nieuwe naam bij.’’

Er is een nieuwe stichting in het leven geroepen om alles in organisatorische zin in goede banen te leiden.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe