Geen aanpassing vergunning paardenbak Hoogeveen

Niet intrekken, wel beter motiveren. Dat advies krijgt de gemeente Hoogeveen over een vergunning voor plaatsing van een paardenbak.

De bezwaarschriftencommissie van de gemeente Hoogeveen ziet geen reden om aanpassingen te doen aan een verleende omgevingsvergunning voor het tijdelijk plaatsen van een paardenbak en een stapmolen in Hollandscheveld. Het stuk grond waar de paardenbak moet komen ligt achter de huizen aan de noordzijde van het Hollandscheveldse Opgaande. Aanwonende Geert Anninga had daartegen bezwaar gemaakt. Hoewel het plan niet voldoet aan de eisen in het originele bestemmingsplan, gaf de gemeente een vergunning af. De commissie vindt dat terecht en voldoende onderbouwd.

Bang voor overlast

In 2015 wisselde het stuk grond van eigenaar. Om er te komen moet gebruik worden gemaakt van een pad dat deels over het erf gaat van Anninga. Volgens de vorige eigenaar is dat een onveranderde situatie, die voorheen geen problemen opleverde. Anninga is echter bang voor overlast en waardedaling van zijn huis door het recht van overpad. Dus maakte hij ook daar bezwaar tegen. De bezwaarschriftencommissie gaat daar niet in mee, maar adviseert de gemeente wel om duidelijker toe te lichten waarom zij geen problemen ziet bij het recht van overpad. De gemeente neemt binnen enkele weken een beslissing over de vergunning.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.