Emmen heeft geen drive-in stemlocaties nodig om de Tweede Kamerverkiezingen goed en coronaproof te laten verlopen. Dit antwoordt burgemeester Eric van Oosterhout op vragen van raadslid Aimee van der Ham (Wakker Emmen).

Van der Ham had gelezen dat de gemeente Noordenveld het op drie locaties mogelijk maakt om vanuit de auto te stemmen. De drive-ins worden ingericht aan de Ekkelkamp in Roden, op De Aanleg in Peize en bij de brandweerkazerne aan de Eenerstraat in Norg. Het Emmer raadslid wilde weten of er plannen waren om dit ook in Emmen te gaan doen.

Voldoende stembuslocaties

Van Oosterhout zegt dat dit niet het geval is. ,,Ik vind het heel creatief en ben er niet principieel op tegen. Maar het is niet nodig: we hebben voldoende stembuslocaties. We zoeken ook bewust naar locaties die coronaproof zijn. Een voorbeeld van zo’n stemlocatie is het Nationaal Archief.’’ Dit pand is gevestigd aan het Bendienplein in Emmen, op de plek waar vroeger jarenlang de Topografische Dienst was gevestigd.

Bij de gemeente Emmen hebben zich bijna duizend mensen gemeld die mee willen helpen om de verkiezingen ordentelijk en volgens de RIVM-richtlijnen te laten verlopen. ,,Daar redden we het wel mee’’, aldus Van Oosterhout.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Noordelijk lijsttrekkersdebat