Geen extra geld voor Emmer sportclubs

De Emmer buitensportverenigingen krijgen van de gemeente geen 500.000 euro extra als schenking om hun kleed- accommodaties op te knappen.

De clubs, die op 1 augustus dit jaar het eigendom en het beheer van de kleedkamers van de gemeente overnemen, hadden hierom gevraagd. De vijf ton zou moeten komen uit een gemeentelijk fonds waarin een miljoen euro zit voor het verstrekken van renteloze leningen.

De gemeente wil de helft hiervan de clubs niet cadeau doen, omdat het fonds voor een bredere doelgroep is bedoeld. ,,Ook geprivatiseerde instellingen, zoals zwembaden, kunnen hiervan gebruikmaken. Het fonds is bovendien alleen bedoeld voor duurzaamheidsmaatregelen’’, verduidelijkt woordvoerster Anita Klingenberg.

De buitensportverenigingen – voornamelijk voetbalclubs – kregen eind 2014 te horen dat zij vanaf januari 2015 zelf moesten opdraaien voor het onderhoud van hun kleedkamers. De clubs vonden het absurd dat zij pas twee weken voor het ingaan van de maatregel werden ingelicht.

De clubs kwamen in verzet en boekten belangrijke successen. Niet alleen werd de maatregel uitgesteld, ook kregen de clubs opgeteld 800.000 euro om achterstallig onderhoud weg te werken. Nadat alle accommodaties door een extern bureau waren bekeken, maakte de gemeente in februari dit jaar de verdeling van het geld bekend. De clubs krijgen bij de overdracht bedragen mee van 6700 tot 61.000 euro.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.