Geen huurverhoging voor sloopwoningen

Domesta ontziet huurders met een inkomen onder de 44.360 euro per jaar. Bij hen berekent de corporatie alleen de inflatiecorrectie door.

Dit maakte de corporatie gisteren bekend. Concreet betekent de maatregel dat zo’n 95 procent van de huurders van Domesta vanaf 1 juli 0,6 procent meer huur betaalt. In de meeste gevallen wordt een deel gecompenseerd door de huurtoeslag. Huurders met een inkomen boven 44.360 euro betalen die inflatiecorrectie van 0,6 procent plus 4 procent huurverhoging.

Woningcorporaties mogen de huur dit jaar verhogen met de inflatie plus een percentage. Dat percentage hangt af van het inkomen en varieert van 1,5 procent voor de lagere inkomens tot 4 procent voor de hogere inkomens. Bewoners van een Domesta-woning die op korte termijn wordt gesloopt, krijgen geen huurverhoging en aan bewoners van een onzelfstandige woonruime wordt alleen de inflatie doorberekend. Domesta gaat door met haar betaalbaarheidsfonds. Hieruit bekostigt zij maatwerk om individuele financiële knelpunten op te lossen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.