Geen ontslag voor topmanager Vanboeijen

Topmanager Karin van der Vries mag weer bij haar werkgever Vanboeijen in Assen aan de slag. Dit heeft de rechter donderdag bepaald. De manager werd door directeur Gertjan Veening van de gehandicapteninstelling vanwege een verstoorde arbeidsrelatie op non-actief gesteld. Van der Vries wilde weer aan het werk en stapte met succes naar de rechter.

De rechter vindt niet dat het aannemelijk is gemaakt dat de arbeidsrelatie zodanig ernstig en duurzaam is verstuurd, dat het contract om die reden moet worden ontbonden.

Tientallen medewerkers woonden twee weken geleden de zitting bij. Ze zeiden met hun aanwezigheid steun te willen geven aan de met ontslag bedreigde topmanager Karin van der Vries. Tijdens de zitting werd duidelijk dat de directeur, die april vorig jaar is aangesteld, zich tegengewerkt voelt door de manager. Zij zou medewerkers tegen hem opzetten.

Van der Vries verklaarde totaal te zijn overvallen toen zij vorige maand op non-actief werd gesteld. Zij werkt sinds 2003 bij Vanboeijen en wil graag blijven.

Vanboeijen biedt in Drenthe en daarbuiten zorg en begeleiding aan meer dan 700 kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking en een (complexe) zorgvraag bij wonen, werken, leren en vrije tijd. Er werken zo'n 1600 medewerkers.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.