Michele Ardore van restaurant Isola Bella in Assen is boos: zijn klanten worden door de politie beboet als zij snel even de auto voor zijn zaak neerzetten om een bestelling af te halen.

Geen oplossing voor 'pizzaboetes' aan de Markt in Assen

Michele Ardore van restaurant Isola Bella in Assen is boos: zijn klanten worden door de politie beboet als zij snel even de auto voor zijn zaak neerzetten om een bestelling af te halen. Foto: Harry Tielman

Er komen geen versoepelde parkeerregels voor klanten die eten willen afhalen bij een restaurant aan de Markt in Assen. ‘Pizzaboetes’ worden dus gewoon uitgeschreven aan mensen die hun auto in de straat parkeren, laat wethouder Mirjam Pauwels weten.

Eind vorige maand werden diverse mensen op de bon geslingerd omdat ze hun auto voor de pizzeria’s Isola Bella en Bella Italia aan de Markt hadden geparkeerd om hun bestelling af te halen. Een actie die in slechte aarde viel bij omliggende horecaondernemers. Zij vroegen de gemeente om enige coulance in coronatijd, die volgens hen zorgt voor meer afhaalverkeer en daardoor minder parkeerplekken in de nabije omgeving.

Maar de gemeente blijft, ook na een gesprek met een delegatie horecaondernemers, bij het standpunt de regels ‘eenduidig te willen hanteren’. Woensdag lichtte de wethouder de ondernemers aan de Markt in over het besluit om niets te veranderen. „Het is een dilemma, maar soepelere parkeerregels moet je collectief regelen voor iedereen in de stad. Anders krijg je dat je bepaalde ondernemers voortrekt.”

'Maar laat ze dan zoveel mogelijk bezorgen'

Bovendien gaat de oproep om versoepeling van de parkeerregels volgens Pauwels niet samen met de coronamaatregelen. „De oproep tijdens de persconferentie was: blijf thuis. Ik snap dat ondernemers teleurgesteld zijn, maar het is niet anders”, stelt Pauwels, die inwoners wel aanmoedigt om horecaondernemers te steunen door bestellingen te doen. „Maar laat ze dan zoveel mogelijk bezorgen.”

menu