Een 41-jarige Rotterdammer die ervan verdacht werd in 2018 met grondstoffen voor een drugslab te hebben rondgereden in Hoogeveen, krijgt geen straf. De rechter vindt het niet bewezen dat de man wist wat hij vervoerde.

De officier van justitie had een werkstraf 180 uur en een half jaar voorwaardelijke gevangenisstraf geëist. Volgens hem wist de man dondersgoed waar hij mee rondreed . ,,Eigenlijk is meneer er met drie dagen voorarrest makkelijk van af gekomen als je ziet hoeveel drugslabs we nu oprollen in Drenthe. Het is een ware plaag.’’

Fosforzuur wordt als grondstof gebruikt worden voor het maken van speed, maar is op zichzelf niet verboden. De man liep tegen de lamp bij een algemene verkeerscontrole in Hoogeveen.

‘Vriend zei dat er geen drugs in zaten’

De man hield vol dat hij niet wist wat hij vervoerde, omdat een vriend hem gevraagd had de ‘lading’ ergens af te geven. ,,Ik dacht wel dat het gestolen spullen zouden zijn, uit dat circuit ken ik hem. Maar hij zei dat er geen drugs in zaten.’’

De rechter vindt dat er niet genoeg bewijs is dat hij wel wist waar hij mee rondreed en spreekt hem vrij. De man vertelde tijdens de zaak dat hij zijn leven inmiddels beter op de rit heeft. Hij is uit het krakerscircuit gestapt en heeft een baan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Rechtbank