Geen strafeis tegen moordbroers Admilson en Marcos uit Hoogeveen; nabestaanden verdrietig (update)

Het hoger beroep in de zaak tegen de moordbroers Admilson (33) en Marcos (32) R. uit Hoogeveen is definitief uitgesteld. Het duurt nog zeker vijf maanden voordat het beroep weer wordt opgepakt.

Dat betekent automatisch dat er deze maandag ook geen strafeis komt. De advocaat-generaal (OvJ bij het Gerechtshof) wil dat pas doen nadat de zaak Admilson is behandeld. De nabestaanden van Berend Smit uit Dwingeloo en het echtpaar Veenendaal uit Exloo reageren heel verdrietig op dit nieuws.

De nabestaanden spraken eerder al de wens uit om een streep te kunnen zetten onder deze jarenlange zaak. Maar dat laat nog op zich wachten door het uitstel.

Voortzetting

Er is overigens in hoger beroep al levenslang geëist tegen de twee broers. Vandaag was de voortzetting in verband met extra onderzoek over het schieten.

De zaak begon maandagochtend uitermate tumultueus. Admilson R. leek aan het begin van de zitting zichzelf iets aan te doen. Met veel geweld werd hij geboeid door de parketpolitie de zaal uitgevoerd. Later is een deel van een scheermesje op het bankje waar R. zat gevonden.

Binnen vijf maanden

R. komt niet meer terug voor de nieuwe behandeling van het hoger beroep dat waarschijnlijk binnen 5 maanden wordt gehouden. Admilson R. heeft wel aan het hof doorgegeven dat Noortje Lut zijn advocaat is en blijft. Hij zal daar niet op terugkomen. R. zou hebben gezegd dat hij er goed over heeft nagedacht.

De deskundigen van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) worden deze maandag nog wel gehoord.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.