Geen tiny houses voor mensen met kleine portemonnee in Schelfhorst

Het nieuwbouwplan Schelfhorst bij Paterswolde blijft voorbehouden aan mensen met een wat ruimere portemonnee, ondanks een oproep van de PvdA.

Dit bleek gisteravond tijdens een raadsvergadering van de gemeente Tynaarlo. Raadslid Anneke Lubbers hield daar een gloedvol betoog om in ieder geval een poging te doen het nieuwe wijkje ook open te stellen voor minder welgestelde inwoners. ,,Dat zou bijvoorbeeld kunnen door op een van de kavels tiny houses te bouwen’’, verklaarde zij.

Schuurwoningen

De gemeente bouwt zelf echter niet. Wethouder René Kraaijenbrink ziet er niets in om met Lubbers’ voorstel naar projectontwikkelaar Wijnand van Smeden te gaan. In het gebied komen tien zogenoemde schuurwoningen, die op grote kavels met veel natuurschoon komen te staan. Architect Cor Kalfsbeek maakte hiervoor het stedenbouwkundig plan. Mensen kunnen zelf een architect in de arm nemen, maar die moet aan strenge eisen voldoen.

In een dergelijk kleinschalig plan past het niet om ook goedkope huizen te bouwen, meent Kraaijenbrink. Volgens hem is elders in de gemeente wel genoeg ruimte om voor verschillende inkomensgroepen te bouwen.

De raad besprak de zienswijzen op het plan van belanghebbenden. Over twee weken beslist de raad of hij verder gaat met de procedure.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.