scan, Zandpol.

Geen twee-onder-eenkappers, maar vrijstaande woningen voor Zandpol (Domesta wijzigt plan)

scan, Zandpol. Foto: vrij

Woningbouwcorporatie Domesta ziet af van de verkoop van zes kavels voor de bouw van twee-onder-een-kapwoningen aan de Muldersstraat in Zandpol. In plaats daarvan wordt nu gekoerst op drie kavels voor vrijstaande huizen.

In augustus vorig jaar schoof Domesta drie blokjes van twee huizen aan de Muldersstraat tegen de vlakte. De uit 1953 daterende woningen in het ruim vijfhonderd zielen tellende dorp tussen Nieuw-Amsterdam en Schoonebeek voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd. Zo was de indeling achterhaald en de isolatie verder onder de maat.

Plaatselijk Belang Zandpol had graag gezien dat Domesta er zelf zes nieuwe huurwoningen ging bouwen, maar daar zag Domesta geen brood in. In plaats daarvan koos zij voor de verkoop van zes kavels voor de bouw van nieuwe twee-onder-een-kappers. Dat blijkt nu in de praktijk een lastig verhaal. ,,Je moet dan dus een medebouwer vinden waarmee het klikt en die dezelfde ideeën heeft’’, zegt woordvoerster Liesbeth de Groot van Domesta.

Bij de gemeente ligt inmiddels een verzoek om het bestemmingsplan te wijzigen, zodat de bouw van drie vrijstaande woningen op deze percelen mogelijk wordt. ,,Zo’n procedure kost tijd. Wij verwachten dat we dit in september 2021 rond hebben met de gemeente. Vanaf dat moment zal Makelaardij Kuper uit Emmen de verkoop van de percelen verder begeleiden’’, aldus De Groot.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu