Geen vrijwilligers, geen verbouw Dorpshuis Linde

De verbouw van het Dorpshuis Linde staat of valt bij de inzet van vrijwilligers.

Onlangs kreeg de Stichting Dorpshuis Linde een bedrag van 20.000 euro uit de gemeentelijke pot Initiatiefrijk De Wolden. ,,Maar daarmee zijn we er niet’’, zegt Freddy Piel, die samen met zijn vrouw Ineke het dorshuis beheert. Om de klus binnen het budget te klaren, moet een deel van de werkzaamheden pro deo worden uitgevoerd.

,,Natuurlijk worden vakmensen ingehuurd voor het specialistische werk, maar we zullen ook een deel zelf moeten uitvoeren. Dat betekent dat we vrijwilligers moeten charteren. Sloopwerk en het afvoeren van puin kosten veel tijd. Daar kunnen we dus op besparen. Ik heb goede hoop dat we voldoende mensen kunnen vinden om mee te helpen. Lukt dat niet, dan moeten we andere prioriteiten stellen voor het dorpshuis, want er is genoeg te doen, en komt er voorlopig even geen verbouwing’’, aldus Piel.

Het dorpshuis staat tegen de voormalige basisschool De Lindert, die nog niet zo lang geleden werd gesloten. Het gebouw is inmiddels verkocht en dus heeft het dorpshuis nieuwe buren. ,,De ingang van het dorpshuis is aan de schoolkant. Het is een komen en gaan van mensen, want voor het verenigingsleven is het dorpshuis de belangrijkste voorziening in het dorp. Om onze nieuwe buren tegemoet te komen, willen we de ingang verplaatsen naar de achterkant. Ook willen we een overkapping bouwen, zodat de rokers ook bij regen droog kunnen staan’’, legt Piel uit.

In een dorp als Linde is het doorgaans niet zo’n probleem om mensen te vinden, die de mouwen willen opstropen. In dit geval zijn er redelijk veel mensen nodig, omdat er in korte tijd veel werk moet worden verzet. En de beschikbaarheid van vrijwilligers moet passen in de agenda van de aannemer. ,,Zolang die planning niet rond is, kunnen we niets doen.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.