Geen woud aan zonneparken rond Steenwijksmoer

Steenwijksmoer hoeft niet meer te vrezen geheel ingesloten te worden door zonnepanelen. Een motie om een invasie aan zonnepanelen rond het dorp tegen te gaan kreeg dinsdagavond de steun van de alle fracties in de gemeenteraad van Coevorden.

Volgens die motie kunnen de huidige plannen bij Steenwijksmoer gewoon doorgaan: een zonnepark van 28 hectare waarvoor al een vergunning is verleend en de aanvraag van 20 hectare die momenteel op tafel. Het gaat beide om initiatieven in het gebied Wateringen, tussen het dorp en de N34. Daar was ooit een industrieterrein gepland.

Na realisatie van deze initiatieven moet Steenwijksmoer volgens de motie gevrijwaard blijven, tenzij er in het dorp veel draagvlak voor nieuwe initiatieven.

Woedend over groot zoekgebied

Het zoekgebied rond Steenwijksmoer bleek onlangs liefst 270 hectare te zijn. Plaatselijk Belang Steenwijksmoer was woedend daarover. ,,Het is waanzin om zo’n klein dorp te omgeven met zo’n groot zoekgebied. Wij zijn straks overgeleverd aan elk zonneparkinitiatief. Steenwijksmoer verandert van landelijk gelegen dorp naar industrieel gebied’’, zei Esther Wilpshaar van Plaatselijk Belang vorige week tegen de raadsfracties.

Bezwaren

Tegen het nieuwe initiatief voor de bouw van het zonnepark van 20 hectare zijn volgens Wilpshaar van het dorp overigens 51 bezwaren ingediend.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.