Geert Wilders bekogeld met ei in Emmen (+beelden)

Geert Wilders is vrijdagmiddag bij zijn bezoek aan Emmen bekogeld met een ei. Wilders werd door flink wat publiek opgewacht.

De PVV-leider werd niet geraakt. Op onderstaande beelden, gemaakt door Emmen112, is te zien dat Wilders in gesprek is met DvhN-verslaggever Gert Meijer als het ei gegooid wordt.

De politie meldt dat het ei volgens getuigen gegooid werd door een jongedame. ,,Agenten hebben een kleine zoektocht gehouden maar haar niet gevonden'', zegt een woordvoerder. De politie zet niet in op verdere opsporing. ,,Wilders heeft ook geen aangifte gedaan.''

Wilders zelf zegt ook iets over het incident, op Twitter:

Wilders werd razendsnel bij het publiek weggetrokken toen hij bekogeld werd en beveiligers vouwden een soort uitklapbaar schild uit achter hem. Op een drafje namen ze afstand van de menigte.

Het betreffende schild dat razendsnel uitgeklapt werd na de gooiactie. Foto: Marcel Jurian de Jong

Het betreffende ei. Foto: DvhN

Bezoek aan Emmen

Wilders kwam om iets na 13.00 uur aan in het Emmer centrum. Hij maakt een wandeling over de markt en deelt flyers uit. De PVV-leider komt op bezoek omdat Emmen de enige Drentse gemeente is waar de PVV meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Wilders werd opgewacht door vele honderden mensen. ,,Ik heb het gevoel in een warm bad terecht te komen'', zei hij vlak voordat de eieren naast hem belandden.

De politicus neemt uitgebreid de tijd voor de vele mensen die een handtekening proberen te scoren en met de PVV'er op de foto willen.

Veel mensen willen op de foto met Geert Wilders. Er zijn enkele demonstranten op de been. Video: DvhN

Het bezoek gaat gepaard met demonstraties. De anti-fascistische actiegroep AFA Noord is met enkele mensen aanwezig en staat met spandoeken in het centrum.

Enkele demonstranten van AFA zijn aanwezig. Foto: Marcel Jurian de Jong

In de stad is extra politie op de been en op verschillende plekken zijn dranghekken geplaatst.

Op de foto met Geert Wilders. Foto: Marcel Jurian de Jong
Wilders in het centrum van Emmen. Foto: Van Oost Media

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.