Geert Wilders komt naar Emmen: voor de veiligheid gaan de vuilcontainers dicht

De komst van PVV-voorman Geert Wilders naar Emmen gaat vrijdag gepaard met flink wat veiligheidsmaatregelen. Tot aan het sluiten van containers toe.

Wilders en zijn gevolg komen rond één uur aan in het Emmer centrum. Emmen is de enige Drentse gemeente waar de PVV deze maand meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen. Wilders maakt een wandeling over de markt en gaat flyers uitdelen. Zijn route is bij zijn eigen veiligheidsdienst, de politie en de gemeente Emmen bekend.

Actiegroep AFA Noord

De anti-fascistische actiegroep AFA Noord heeft aangekondigd dat zij op dezelfde middag in het Emmer centrum een protestactie gaat houden. Burgemeester Eric van Oosterhout staat dit toe, maar wil niet dat dit nabij de route van Wilders gebeurt. Hij heeft een noodbevel in de achterzak om zaken af te dwingen en de openbare orde te handhaven.

Meerdere afvalcontainers afgesloten

Vast staat dat de gemeente op sommige plekken dranghekken gaat plaatsen en dat er extra politie op de been is. Over andere veiligheidsmaatregelen doen beide partijen geen mededelingen.

In een brief aan een deel van de centrumbewoners valt evenwel te lezen dat afvalverwerker Area de afvalcontainers op het Marktplein, bij het gemeentehuis en bij de Ten Kate-flat afsluit. Pas na 15.00 uur kan in deze (ondergrondse) containers weer vuilnis worden gestort. Waarom deze maatregel wordt genomen, wordt niet toegelicht.

Sterrenkamp

De Sterrenkamp wordt ter hoogte van de Rabobank tussen 12.00 en 15.00 uur afgesloten. Bewoners van deze straat mogen bij wijze van uitzondering met de auto via de Zuiderstraat naar hun woning rijden. Normaal gesproken is dit verboden. Er is geen verkeer mogelijk op de markt, ook niet door mensen met een vergunning hiervoor.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.