Gegevens van huurders Woonconcept Meppel op straat

Een medewerker van woningcorporatie Woonconcept in Meppel is begin deze week een USB-stick kwijtgeraakt met daarop vertrouwelijke gegevens van huurders.

Het gaat in ieder geval om namen en adressen van huurders. ,,Voor ons vertrouwelijke informatie’’, zegt Jeroen van Houten van Woonconcept. Het is nog onbekend wat voor gevoelige informatie er nog meer op staat. ,,We zijn aan het uitzoeken wat er precies op de stick staat en hoeveel huurders het betreft.’’ De woningcorporatie telt in totaal 11.000 huurders.

Verkeerde handen

Woonconcept doet er alles aan om de USB-stick boven water te krijgen en kamt de omgeving van Meppel uit. ,,Specifieker kan ik niet zijn, omdat de stick dan ook in verkeerde handen terecht kan komen’’, zegt Van Houten.

De corporatie gaat het incident vrijdag melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Volgens de wet hebben ze daar 72 uur de tijd voor. Gedupeerde huurders worden vrijdag op de hoogte gesteld door Woonconcept. Mensen die ongerust zijn, kunnen de organisatie telefonisch bereiken op 088-6162000.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.