Gehandicapten starten in Carbage Run

De Carbage Run van volgend jaar krijgt een handjevol heel bijzondere deelnemers. Zes bewoners met een lichte verstandelijke handicap van PromensCare in Emmen gaan in juli de uitdaging aan.

Nicolien Rozema, zorgcoördinator van PromensCare, neemt al een jaar of zeven bewoners van het Promens Care-huis aan de Balingerbrink mee op vakantie, maar komende zomer wordt het spannender dan ooit. ,,Het gaat om mensen met een lichte beperking en gedragsproblemen, voor wie de vakantie óók bedoeld is om iets te leren. Door met de Carbage Run mee te doen moeten ze opdrachten maken en rekening met elkaar houden. Het is ook een goede geduldoefening voor hen. ''

Zes bewoners en twee begeleiders: dat zijn dus twee oude auto's met een waarde van maximaal 500 jaar of een jaar of 20 oud. Want dat is de Carbage Run: op avontuur naar een vreemd land met een oud brik en dan maar hopen dat de eindstreep wordt gehaald. Twee van de zes bewoners hebben een rijbewijs. De auto's worden beschikbaar gesteld door garagehouder Emiel Bakker uit Nieuw-Weerdinge maar Rozema schat daarnaast nog zo'n 5000 euro aan sponsorgeld nodig te hebben. ,,Daar zijn we hard naar op zoek.''

De reis, van 4 tot en met 8 juli, gaat via Mulhouse, Bolzano en Ljubljana uiteindelijk naar Kroatië. Bram Eigenraam, directeur van de Carbage Run, is enthousiast over het idee. ,,Ik vind het heel leuk dat ze meegaan. Ze nemen hun eigen begeleiders mee dus ik denk niet dat er voor ons reden is voor extra zorg.'' Binnenkort is er een overleg met de organisatie om de puntjes op de i te zetten.

De loting van de zomereditie van de Carbage Run van volgend jaar is al achter de rug. Er is plek voor 500 auto's maar er hadden zich ruim 1000 ingeschreven. Voor de mensen die buiten de boot vielen wordt een startbewijs geveild. De opbrengst daarvan gaat naar stichting De Opkikker. De veiling op onlineveilingmeester.nl begint vrijdagmiddag om 16.00 uur en sluit dinsdag 15 december om 19.30 uur.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.