Geladen vuurwapens gevonden in Drenthe bij onderzoek pgb-fraude

Bij de zes invallen afgelopen dinsdag in Assen en Emmen naar fraude met persoonsgebonden budgetten zijn tien geladen vuurwapens en munitie in beslag genomen. Er zou zorg zijn gefactureerd terwijl de mensen die de zorg zouden moeten krijgen in de gevangenis zaten.

Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt.

De recherche Zorgfraude van de Inspectie SZW doet onderzoek naar de stichting Administratiekantoor A&P Holding B.V. in Emmen. Het vermoeden is dat deze stichting en bv’s die daar onder zouden hangen hebben gefraudeerd met Persoonsgebonden Budgetten (PGB). Het zou om honderdduizenden euro’s gaan.

De recherche Zorgfraude doorzocht een locatie aan de Collardslaan in Assen waar cliënten van zorgonderneming Denovo-Noord verblijven. Hier is administratie in beslag genomen. Ook vonden doorzoekingen plaats in de woningen van twee bestuursleden van de stichting. Dat was in de gemeente Emmen (2x) en Borger-Odoorn (1x).

Daarnaast zijn twee bedrijfspanden in Emmen die te relateren zijn aan de stichting doorzocht, meldt het Openbaar Ministerie. Naast de administratie is er ook beslag gelegd op twee vakantiewoningen, een bedrijfspand, twee auto’s en een motor. Tientallen horloges zijn in beslag genomen.

De politie heeft de secretaris van de stichting aangehouden voor vuurwapenbezit zonder vergunning. Bij de doorzoeking van zijn woning werden vier vuurwapens, munitie en twee stroomstootwapens aangetroffen. In één van de twee bedrijfspanden in Emmen zijn zes vuurwapens en munitie aangetroffen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.