Geld is binnen: na zomer aanleg fietscrossbaan in Veenoord

Na de zomervakantie wordt begonnen met de aanleg van een fietscrossbaan naast de voormalige basisschool De Werkhorst in Veenoord. Dit verwacht Raimond de Roo, een van de mensen die zich sterk maakte voor de aanleg van zo’n baan.

Volgens De Roo, die bestuurslid is van Plaatselijk Belang Nieuw-Amsterdam/Veenoord, is de benodigde 25.000 euro binnen. Flink wat particulieren, bedrijven, fondsen en instellingen leverden een bijdrage.

Het plan voor een vrij toegankelijke fietscrossbaan werd eind 2014 gelanceerd door de in Veenoord woonachtige Mark Smit. Als locatie had hij aanvankelijk een grasveld naast de begraafplaats in Veenoord in gedachten, maar dat idee viel slecht in die buurt.

Daarna kwamen het terrein van De Werkhorst en het sportpark in beeld. Het sportpark heeft bij betrokkenen niet de voorkeur omdat dit aan de rand van het tweelingdorp ligt en omdat kinderen dan de spoorbaan over moeten steken.

De Werkhorst wordt al jarenlang niet meer als basisschool gebruikt. Kindcentrum Duimelot is nog de enige gebruiker van het onderkomen. Heeft Duimelot een alternatieve plek gevonden, dan gaat het voormalige schoolgebouw aan de Elzenlaan tegen de vlakte.

Eerder werd duidelijk dat het terrein waarop nu de school staat, in beeld is voor de bouw van seniorenwoningen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.