Geld voor zwembad en snel internet in Norg

Het zwembad in Norg krijgt een grote onderhoudsbeurt en er komt snel internet in het buitengebied. Dat zijn twee nieuwe investeringen in Noordenveld dit jaar.

De gemeente wil voor de opknapbeurt van het overdekte Molenduinbad in Norg ruim 0,5 miljoen euro uittrekken. Het pand is aan onderhoud toe en als dat nu niet gebeurt, worden de kosten later hoger, schat wethouder Gerrit Alssema in.

Hij presenteerde gisteren de voorjaarsnota van de gemeente. Noordenveld wil ook 5 ton steken in de aanleg van de breedband in de buitendorpen. In diverse dorpen zijn initiatieven voor sneller internet en het aantal benodigde aansluitingen is in meerdere plaatsen al gehaald.

Er komt tevens 130.000 euro vrij voor een onderzoek naar de huisvesting van een aantal basisscholen. Voor de school in Nietap en de nieuwe samenwerkingsscholen in Roden (De Marke en De Parel) en Veenhuizen moeten nieuwe locaties worden gezocht. De Brinkhof in Norg wordt ook bij het onderzoek betrokken om te kijken of daar basisschool De Hekakker en het Nassau College (voortgezet onderwijs) gehuisvest kunnen worden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.