Geldautomaat verdwijnt uit centrum Emmen

De geldautomaten op Hoofdstraat 47 in Emmen verdwijnen. Volgens SNS kosten de automaten meer dan ze opleveren.

De bank huisde zelf lange tijd in het pand, tegenwoordig eigendom van opticien Greving, maar verhuisde vijf jaar geleden naar het Marktplein. Bij de verkoop werd bedongen dat de pinautomaten mochten blijven.

SNS heeft Greving nu echter laten weten dat de automaten verdwijnen, omdat ze niet uit kunnen. Omdat ze niet aan een eigen gevel hangen, moet de bank veel meer uitgeven aan beveiliging.

Regiomanager Geert-Jan Dröge van SNS Bank: ,,Voor deze plek moesten we huur betalen. Sinds september hangt er buiten ons pand aan het Marktplein een geldautomaat en bovendien hebben we er een in de Hema. Dat is voldoende.'' Daarnaast wordt er veel minder geld opgenomen.

De twee automaten aan de Hoofdstraat hebben er precies dertig jaar gehangen. Rabobank en ING zijn door Greving op de hoogte gebracht van het verdwijnen van de pinautomaten. ,,Ze zouden direct maatregelen nemen door meer geld in hun eigen automaten te stoppen, vertelden ze mij. Volgens beide banken gaat het om de drukst bezochte automaten in Emmen.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.