Een voorbeeld van een alarmapparaatje ter illustratie. Foto: Shutterstock

Geluk bij een ongeluk bij steekincident in kliniek in Beilen: mes breekt af op piepertelefoon van behandelaar

Een voorbeeld van een alarmapparaatje ter illustratie. Foto: Shutterstock

Een 53-jarige man wordt verdacht van poging tot moord op een GGZ-behandelaar van de kliniek voor duurzaam verblijf in Beilen. Hij zou met een mes hebben ingestoken op het slachtoffer, bleek dinsdag in de rechtbank in Assen.

Het steekwapen brak stuk op alarmapparaatje dat de medewerker droeg. De verdachte zou eerst een vrouwelijke behandelaar hebben mishandeld. Haar collega wilde volgens de officier van justitie tussenbeide komen. Op dat moment zou de man op de behandelaar hebben ingestoken.

Dankzij de piepertelefoon dat het slachtoffer droeg, raakte hij niet gewond. In de kliniek in Beilen verblijven drugsverslaafden met psychische stoornissen.

‘Ik ben niet gek!’

De rechtbank heeft bepaald dat de verdachte voor onderzoek naar het Pieter Baan Centrum (PBC) moet. Dat gebeurt tegen de zin van de man zelf: ,,Ik ben niet gek, niet psychotisch en ook niet agressief”, zei hij. Het besluit over de plaatsing in het PBC is al genomen.

De verdachte moet ernaar toe zodra er plek is. Wanneer de inhoudelijke behandeling van de strafzaak is, is nog niet bekend.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu