Gemeente Tynaarlo was iets te transparant: excuses aan De Brink-Akker

De gemeente Tynaarlo heeft te veel informatie openbaar gemaakt over de beschermende woonvorm De Brink-Akker in Wijster.

Dit erkende wethouder Oetra Gopal (GroenLinks) dinsdag na vragen van VVD-raadslid René Spekschate. Gopal biedt de cliënten en medewerkers excuses aan.

Grote problemen

Al enige tijd zijn er grote problemen bij De Brink-Akker. Bewoners zijn er inmiddels vertrokken. In het voorjaar bespraken B en W de problemen. In De Brink-Akker verbleven mensen met psychiatrische problemen en/of een verstandelijke problemen. De cliënten kwamen uit Midden-Drenthe, Assen, Aa en Hunze, Noordenveld en Tynaarlo. Op basis van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning financierden de gemeenten het verblijf.

Open en transparant

,,We willen open en transparant besturen’’, legde Gopal uit. ,,Dus hebben we een rapport over de woonvorm op internet gezet. We hebben echter verzuimd de informatie over personen te anonimiseren. En we hebben het niet afgestemd met de gemeente Assen, die namens de deelnemende gemeenten penvoerder is. We hadden dit niet zo moeten doen.’’

Spekschate vindt wel dat de raadsleden goed van de ontwikkelingen op de hoogte gesteld moeten worden. Gopal zegde dit toe.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.