Gemeente houdt hoop op nieuwe bestemming bakkerspand in Vries

Het voormalige pand van bakker Harms in Vries trekt belangstelling van potentiële kopers. De gemeente Tynaarlo heeft goede hoop het dit jaar te verkopen.

De vervallen staat van het pand in de dorpskern leidde tot raadsvragen van de PvdA. De sociaaldemocraten maken zich zorgen over het straatbeeld.

De gemeente heeft het bakkerspand in 2010 gekocht met het oog op de herstructurering van het centrum. Het plan was om alle winkels in een nieuw centrum onder te brengen, maar dit is niet van de grond gekomen. De gemeenteraad besloot daarom eind vorig jaar het pand, dat bestaat uit een winkel, een woning en een bakkerij, te koop te zetten.

De vraagprijs is 249.000 euro, terwijl de gemeente destijds 575.000 euro uittrok voor de koop. Hoewel de slijtage ook zichtbaar is op de foto’s op huizensite Funda, zijn er volgens gemeentelijk woordvoerster Nicolette Vermeulen al tussen de vijf en tien bezichtigingen geweest.

De gemeente belooft zich flexibel op te stellen bij de bestemming die de nieuwe eigenaar aan het pand wil geven. ,,Het hoeft niet weer een bakkerij of een winkel te worden’’, zegt Vermeulen. De gemeente wacht tot eind dit jaar af of het lukt het pand te verkopen. ,,Daarna bekijken we aan de hand van de omstandigheden op dat moment wat we verder doen’’, zegt Vermeulen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.