Gemeente laat drie Ruiner wegen opknappen

De komende drie weken kan het verkeer in Ruinen stuiten op omleidingen. De gemeente De Wolden laat drie wegen in het dorp opknappen: de Achterma, de Anserweg en Voor de Blanken.

Voor deze wegwerkzaamheden zijn burgemeester en wethouders in zee gegaan met NTP Infra uit Hattem. De klus begint maandag 19 september en bestaat uit het repareren van asfalt, het aanbrengen van een nieuwe deklaag, het aanvullen en afwerken van bermen en/of herstraatwerkzaamheden.

Van de Achterma wordt het weggedeelte tussen de Ruinerveldweg en de kruising met de Tolhuisweg aangepakt. Dit moet vrijdag 30 september klaar zijn en datzelfde geldt voor Voor de Blanken. Aan deze weg wordt tussen de komgrens van Ruinen en de kruising met de Ruinerdijk gewerkt. De aanpak van de Anserweg duurt een weekje langer. Hier wordt geklust tussen de komgrens van Ruinen tot aan de kruising met de Armstraat.

Doorgaand verkeer wordt zonodig omgeleid met borden. Voorzover zich bushaltes bevinden langs de aan te pakken straten, dan vervallen deze tijdelijk. De aannemer brengt indien nodig afvalcontainers naar een plek die voor de vuilniswagen Van Gansewinkel bereikbaar is.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.