Gemeente plant bomen rond camperplaatsen op Asser Havenkade

De vorig jaar geopende camperplaats op de Havenkade in Assen voldoet nog niet. Camperaars klagen over het ontbreken van sfeer en beschutting.

Bij de uitvoering van de BlauweAs, de nieuwe vaarverbinding door de stad, zijn aan het eind van de Havenkade ter hoogte van de splitsing met de Kanaaldijk, tien nieuwe camperplaatsen aangelegd. Camperaars hebben hier de beschikking over ruime plaatsen van 50 vierkante meter en kunnen gebruik maken van een watertappunt en stroomkast. Een overnachting kost 10 euro.

Plaatsen aan rand industrieterrein niet sfeervol

In totaal hebben dit jaar nog maar 83 camperaars de overnachtingsplek aangedaan. Vergelijkingscijfers met vorige jaren zijn er niet. Campers stonden voorheen aan het begin van de Havenkade en overnachten was hier gratis.

De nieuwe plekken liggen weliswaar op een fraai vernieuwde Havenkade maar bieden zicht op een rioolzuiveringsinstallatie, een autosloopbedrijf en verouderde en verwaarloosde industriepanden. Geen plekje om even gezellig voor de camper te zitten. Bovendien is het een fikse wandeling om in de bewoonde wereld te komen.

Gemeente gaat zorgen voor mooiere aankleding

De gemeente onderkent het probleem en gaat de camperplaatsen sfeervoller inrichten. Verder worden bomen geplant om te zorgen voor wat schaduw. ,,Een aantal dingen kan beter’’, legt woordvoerder Martin de Bruin uit. ,,We gaan het gezelliger maken en zorgen voor een mooiere omgeving.’’

Ooit zullen alle oude industriepanden op het terrein grenzend aan de Havenkade worden gesloopt en plaats maken voor woningbouw. Een voorzichtige aanzet is al gegeven. De gemeente wil als eerste het deel gelegen bij de Industrieweg aanpakken. Voor de omgeving van de camperplaatsen wordt bereikt zijn wel wat jaren verstreken. De bedoeling is dat op de Havenkade ook allerlei water-gerelateerde activiteiten plaats gaan vinden. Zoals bootjes- en kanoverhuur. Daarvoor zijn steigers gebouwd en er is een boulevard aangelegd met meubilair. Dit alles in combinatie met horeca. Er zijn wat voorzichtige plannen in die richting.

De start op de nieuwe camperplek was vorig jaar augustus niet rooskleurig. Camperaars klaagden toen over stankoverlast van de nabijgelegen rioolzuiveringsinstallatie. Door miscommunicatie werkten de stroom- en watervoorziening niet.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.