Gemeente vindt het te vroeg om over weg langs Stieltjeskanaal te praten

De gemeente Coevorden vindt het nog te vroeg om te zeggen of er iets aan de weg langs de zuidzijde van het Stieltjeskanaal moet gebeuren.

,,Die vraag zagen we al aankomen’’, zegt een woordvoerder van locoburgemeester Joop Brink. ,,Maar het is nog te vers om daar iets over te zeggen.’’

Wegdek

De politie weet nog niet hoe de auto met aanhanger van de familie Mannessen zaterdag in het water is geraakt. Ze heeft met diverse getuigen gesproken, maar denkt dat het nog wel enige dagen duurt tot er meer bekend is over de oorzaak van het noodlottige ongeval.

Ongeveer honderd meter voor de plek waar de auto met aanhanger in de berm terecht kwam, loopt de weg langs het Stieltjeskanaal licht omhoog. De dijk is hoog en steil en de weg is niet heel breed. In de afgelopen jaren is aan beide kanten een strook asfalt van ongeveer veertig centimeter breed opnieuw gelegd.

Snelheid

De toegestane maximumsnelheid van 80 kilometer per uur langs het kanaal is sommige omwonenden een doorn in het oog. Anderen willen de snelheid zo houden. De gemeente Emmen is ook deels eigenaar van de lange weg langs het kanaal tussen Zandpol en Coevorden. Zij heeft op het deel binnen haar grenzen de maximumsnelheid onlangs verlaagd tot 60 kilometer per uur.

In december reed een 50-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht met zijn auto het Stieltjeskanaal in. Toen brandweerduikers hem uit het water haalden, was hij reeds overleden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.