Gemeentehuis Exloo maakt inhaalslag afvalscheiden

Exloo Een beter milieu eindigt bij jezelf. Zo werkt dat in Borger-Odoorn. De gemeente mag dan voorop lopen op gebied van afvalscheiden en elke kilo huisvuil op een goudschaaltje wegen, in het gemeentehuis gelden andere wetten.

Daar dumpen de 200 personeelsleden alles gewoon in een afvalbak. Onder het motto beter laat dan nooit maakt Exloo schoon schip. Op de duurzaamheidsagenda, die burgemeester en wethouders in de laatste raadsvergadering van afgelopen donderdag voor het zomerreces presenteerden, is een bedrag van liefst 12.000 euro uitgetrokken om de ambtenaren in staat te stellen het vuil te scheiden. De grote container bij het gemeentehuis, waar tot op heden alle vuil in werd gedumpt, maakt plaats voor een afdakje waar de verschillende bakken komen te staan.

Wethouder Buijtelaar: ,,Ik was zelf ook verbaasd dat we op het gemeentehuis die slag nog niet hadden gemaakt. Als gemeente hebben we een voorbeeldfunctie. We willen onze CO2-uitstoot omlaag brengen door energiebesparing en productie van groene energie bij eigen gebouwen. Daarnaast gaan we ons eigen wagenpark vergroenen en fietsgebruik aanmoedigen.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.