Gerechtshof wil moeder van overleden meisje Sharleyne (8) horen

Het gerechtshof wil de moeder van het overleden meisje Sharleyne (8) uit Hoogeveen horen. De vrouw heeft onlangs een oproep gekregen voor een verhoor in oktober.

Heropening

Sharleyne werd vorig jaar juni ‘s nachts dood gevonden onderaan de flat, waar zij met haar moeder op de tiende etage woonde. Tot op heden is onopgehelderd of het meisje is gevallen, gegooid of gesprongen. Haar vader Victor Remouchamps heeft bij het hof in Leeuwarden gevraagd om het strafrechtelijk onderzoek naar de dood van het meisje te heropenen.

De moeder van het kind is als beklaagde opgeroepen om gehoord te worden. Dat bevestigt woordvoerster Frouwkje Steringa van het gerechtshof. De vrouw is volgens Steringa niet verplicht om te komen. Haar advocaat Paul van Jaarsveld weigert elk commentaar.

Zwijgrecht

De moeder van Sharleyne heeft na de dood van het meisje drie dagen vastgezeten. De vrouw werd in de nacht van het drama opgepakt. Zij heeft zich steeds beroepen op haar zwijgrecht. Het Openbaar Ministerie (OM) concludeerde een paar maanden later dat de exacte toedracht niet kan worden vastgesteld. De zaak tegen de vrouw is wegens gebrek aan bewijs geseponeerd.

De vader van Sharleyne is ervan overtuigd dat het kind slachtoffer is van een misdrijf. Hij vindt dat alles moet worden gedaan om te achterhalen wat er met zijn dochter is gebeurd. Zijn advocaat Liesbeth Poortman wil dat er een reconstructie komt van de val van het meisje. Dat wordt geadviseerd door een gespecialiseerd forensisch kenniscentrum. Twee oud-rechercheurs die het dossier op verzoek van de advocaat hebben bestudeerd, stellen dat er sterke aanwijzingen zijn dat het meisje voor de val is gewurgd. Alle rapporten zijn overhandigd aan het hof.

Definitieve uitspraak

Het gerechtshof kan besluiten dat het OM toch strafvervolging in moet stellen, maar kan ook oordelen dat het onderzoek terecht is gesloten. Na het verhoor van de moeder in oktober komt er waarschijnlijk een definitieve uitspraak.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.