Gesprek Assen met NS-topman over snelle intercity

Assen moet hoe dan ook worden aangedaan, bij welk experiment dan ook om een snelle trein naar de Randstad mogelijk te maken.

Motie gemeenteraad Assen

Wethouder Harmke Vlieg en Drents gedeputeerde Henk Brink hebben donderdag 29 november een afspraak met NS-topman Roger van Boxtel. De president-directeur van de Nederlandse Spoorwegen krijgt klip en klaar te horen van beide bestuurders het station in Assen hoe dan ook moet worden aangedaan bij welk experiment dan ook om een snelle trein naar de Randstad mogelijk te maken. De gemeenteraad in Assen drong daar donderdagavond in een unaniem aangenomen motie ook op aan.

Snelle intercity zet Drenthe buitenspel

Door Assen te passeren wordt een hele provincie buitenspel gezet. D66-wethouder Paul de Rook van Groningen lanceerde eerder deze week een plan om een intercity van Groningen naar de Randstad te laten rijden zonder dat werd gestopt bij tussenliggende stations. Zoals Assen, maar ook Zwolle, Almere en Lelystad;. Dit zou een tijdwinst van 25 minuten opleveren

Assen investeerde miljoenen in spoor

De Drentse hoofdstad investeerde de afgelopen jaren vele miljoenen in de aanpassing van het station en de spoorverbinding. Dit om een snelle en regelmatige - zes keer per uur - treinverbinding met Groningen mogelijk te maken. Dit ook met het oog op de verkeersproblemen die zouden ontstaan bij de reconstructie van de rondweg in de stad Groningen. Verder is een extra spoor gelegd om het goederenvervoer per spoor vrije doorgang te laten vinden. Die lijn willen de Groninger bestuurders nu gaan gebruiken om station Assen te passeren.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.