Gestalkte vrouw uit Aalden heeft briefje in huis: als mij iets overkomt, moeten ze bij hem zijn

,,Ik heb in een hele slechte film geleefd, waar ik waarschijnlijk nooit helemaal uit zal komen.” Dat zei een vrouw uit Aalden vrijdag voor de politierechter in Assen in haar slachtofferverklaring.

De vrouw is gestalkt door een man (52) uit Emmer-Compascuum. De twee hadden een affaire. Zij wilde stoppen, hij niet. Volgens de vrouw bleef hij haar bellen en appen. Zij voelde zich ernstig bedreigd en zou ook door de man zijn gechanteerd.

,,Hij kwam ook een keer bij me thuis. Toen hij de jas uitdeed zag ik dat hij een pistool bij zich had. De meiden lagen boven te slapen. Wat moest ik doen?” De vrouw heeft zich heel lang angstig gevoeld. ,,Ik heb een briefje in mijn huis gelegd. Daarop staat dat als mij wat overkomt ze bij hem moeten zijn. Zo bang ben ik voor die gestoorde man.”

Dreigmails met intieme details

De verdachte zou ook hebben gedreigd om seksueel getinte foto’s van haar openbaar te maken. De man zou geld hebben geëist. Dat gebeurde in anonieme mails. Door de intieme details die erin stonden, die alleen hij en zij konden weten, is zij overtuigd dat hij achter de dreigmails zat.

De man uit Emmer-Compascuum ontkent de bedreigingen en de chantage. ,,Dat heb ik niet gedaan. Ik heb haar nooit gechanteerd. Ik heb geen rare berichten gestuurd. 1000 procent niet. Ik heb haar niet bedreigd." De man gaf wel toe dat hij haar op enig moment vaak had gebeld, omdat hij iets uit wilde praten.

Stopgesprek

De vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie. Toen zij begin april met een agent sprak, belde en appte de man veelvuldig. De berichten waren niet bepaald vriendelijk. De agent heeft toen een zogeheten stopgesprek met hem gehad. De verdachte zei dat hij haar daarna ook bijna niet meer heeft gebeld. Dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan chantage, kan volgens de politierechter niet wettig worden bewezen. De rechter liet duidelijk doorschemeren dat hij wel de overtuiging heeft dat de man achter de anonieme mails zat. ,,Ik heb net niet genoeg bewijs.”

De stalking kan naar het oordeel van de rechter wel worden bewezen. De man is veroordeeld tot een werkstraf van 50 uur en een maand voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van drie jaar. Gedurende de proeftijd mag hij van de rechter niet in Aalden komen en hij mag op geen enkele manier contact zoeken met de vrouw.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.