Gestolen tractor kweker Grolloo lag in sloot

De gestolen tractor van plantenkweker Henk Vierhouten uit Rolde is teruggevonden. In een sloot bij Nieuw-Buinen.

Vierhouten deed zaterdag tegenover Dagblad van het Noorden zijn beklag over de vele diefstallen bij zijn kwekerij aan het Oostereind in Grolloo. De diefstal vorige week van de blauwe Ford 3000, een oldtimertractor, uit het schuurtje bij de kwekerij was de druppel die de emmer deed overlopen. Vierhouten is de inbraken en het stelen van gereedschappen en planten beu en trok vorige week aan de bel.

Tot zijn opluchting kreeg hij zaterdag een telefoontje van de politie. ,,Een medewerker van het waterschap had de tractor gevonden, op de kop in een sloot bij Nieuw-Buinen. Ik kreeg nog foto’s van de tractor opgestuurd van iemand uit Gieterveen.”

Een berger uit Stadskanaal heeft de tractor uit de sloot gehaald en naar Stadskanaal gebracht. Daar kan Vierhouten hem afhalen. ,,Dat doe ik zaterdag, denk ik. Ik heb het nu erg druk met de kwekerij en kan hem toch niet gebruiken.” Of de tractor zwaar beschadigd is, zegt Vierhouten nog niet te weten. ,,Ik ga er vanuit dat er wel het een en ander aan mankeert.” De oldtimer heeft een waarde van ongeveer 4000 euro.

Wie de tractor heeft gestolen en in de sloot heeft achtergelaten is tot nu toe onbekend. Vierhouten heeft aangifte gedaan bij de politie. Die heeft de zaak in onderzoek.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.