Gevangenen Veenhuizen gidsen op expositie Anne Frank in Norgerhaven

Anne Frank in 1940 op 12-jarige leeftijd aan haar schooltafel in de Montessorischool in Amsterdam.

Een aantal gevangenen in Veenhuizen geeft rondleidingen tijdens de expositie over Anne Frank. De tentoonstelling in gevangenis Norgerhaven gaat woensdag open.

De gedetineerden hebben een opleiding voor gids gevolgd bij de Anne Frank Stichting. Een medewerker gaf daarvoor instructie in de gevangenis. Woensdag tijdens de opening van de expositie krijgen de gidsen hun certificaat uitgereikt.

Het is niet de eerste keer dat de expositie over het leven van het joodse meisje Anne Frank, dat ondergedoken zat in het Achterhuis in Amsterdam en een dagboek bijhield, in een gevangenis te zien is. Eerder was die onder meer in Leeuwarden te bewonderen.

Initiatief

De tentoonstelling is een initiatief van de Anne Frank Stichting, de dienst geestelijke verzorging van Justitie en Exodus Nederland dat zich inzet voor gedetineerden en hun kinderen.

De expositie in Norgerhaven is te bezoeken voor gedetineerden en gevangenispersoneel. In de voorjaarsvakantie kunnen ook bezoekers van het Gevangenismuseum in Veenhuizen de tentoonstelling bekijken. Met de boevenbus van het museum worden ze dan naar Norgerhaven gereden.

De Anne Frank tentoonstelling zal later ook te zien zijn in Esserheem, de andere gevangenis in Veenhuizen.Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe