Gevulde postzakken vallen uit busje op Drentse Mondenweg

Langs de Drentse Mondenweg lagen maandag twee postzakken van PostNL, gevuld met pakketjes en brieven. Klaas Pals uit Stadskanaal vond ze aan het begin van de avond. ,,Ze lagen half in de berm bij het viaduct richting Drouwenermond.'' Ze bleken uit een busje van een postbezorger te zijn gevallen. Inmiddels zijn ze door PostNL bij Pals opgehaald.

Pals nam de zakken maandag mee naar huis. ,,Mijn vrouw vroeg wat we ermee moesten. Ik zei: 'meenemen.' Het is toch te gek voor woorden dat er volledig gevulde zakken in de berm liggen?'' Op de labels van de postzakken, die beiden met een touwtje dichtgebonden waren, stond de datum van maandag (28 november 2016) en 'Borger - Grote Brink'. ,,Ik kon ze niet openmaken, maar er zaten in ieder geval pakketjes van Bol.com in de zak. Wie weet welke waarde het heeft. Heel slordig'', aldus Pals.

Eenmaal thuis zocht de Groninger telefonisch contact met het postbedrijf via het algemene nummer, vertelt hij. ,,Ik moest ze maar afleveren bij een afhaalpunt. Niet dus, ze komen ze maar halen.'' Een telefonist noteerde de gegevens van Pals, maar de eerlijke vinder kreeg toen geen bevestiging of het postbedrijf de zakken dinsdag inderdaad zou komen halen. 

In een reactie laat een woordvoerster van PostNL weten de zaak inmiddels te hebben opgelost. ,,Een medewerker heeft de post maandagavond al bij meneer Pals opgehaald.'' De zakken vielen uit de auto omdat een schuifdeur van het busje niet goed dicht zat en open gleed bij het opdraaien van een oprit, aldus de zegsvrouw. ,,De chauffeur ontdekte dat al bij de volgende stop. Er is maandagavond zelfs naar de zakken gezocht op de route, maar ze werden niet gevonden.''

De pakketjes en poststukken worden dinsdag zoals gepland bezorgd bij de geadresseerden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.