Geweldig nieuws! Behandeling 3-jarige Eva uit Assen slaat aan en ze is schoon verklaard van zeldzame botkanker

Eva (3) nadat ze te horen heeft gekregen dat de kanker uit haar lijfje is

De 3-jarige Eva Pattiwael uit Assen en haar ouders hebben vrijdagochtend in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht te horen gekregen dat de behandeling tegen kanker is aangeslagen. Dat geweldige nieuws is door haar moeder gedeeld. Eva werd landelijk bekend toen ze overspoeld werd met kaartjes, cadeautjes en ballonnen.

Haar ouders Sharrol Pattiwael en Ellen Zwiers deden daartoe een oproep. Er kwam zoveel binnen dat Eva langs ziekenhuizen in Noord-Nederland ging om haar cadeaus te delen met andere kinderen die, net als zij, ernstig ziek zijn. Ook dat zorgde weer voor hartverwarmende reacties.

Ewing-sarcoom

En nu, na maanden van strijd en onzekerheid, heeft Eva vrijdagochtend in Utrecht te horen gekregen dat de kanker is verdwenen. Eva had een zeldzame vorm van botkanker (het Ewing-sarcoom) en uitzaaiingen in haar longen. Maar de maandenlange behandeling sloeg aan, waardoor er nu gezegd kan worden dat de kanker uit haar lijfje is verdwenen. ,,Jaaaaaaahhhhh!!!! Ze is schoon”, liet een dolblije Ellen Zwiers weten.

De artsen gaven haar in eerste instantie maar een overlevingskans van 30 procent, die kans groeide (ze reageerde ‘goed’ op de chemo) tot 60 à 70 procent.

Emotioneel

Haar moeder Ellen Zwiers was emotioneel toen het goede nieuws in het ziekenhuis werd medegedeeld. Vlak voor het moment daar was liet ze weten vol spanning te zitten, maar dat Eva zich goed voelt en fit is. ,,Wij zijn sprakeloos van het geweldige goede nieuws dat wij net te horen hebben gekregen in het Prinses Máxima Centrum Utrecht.”

menu