Gewonde bij mogelijke woningoverval in Drouwenerveen (minderjarig kind krijgt alles mee)

Bij een overval op een woning in Drouwenerveen is zondagavond een 39-jarige man gewond geraakt. De technische recherche is de hele maandag bezig geweest in en om het huis.

De overvallers sloegen rond 23 uur toe in een woning aan het Zuideind en lieten hun slachtoffer gewond achter. Hij is zwaar toegetakeld. De man verbleef met zijn minderjarige kind in de woning, maar is niet de eigenaar. De woningeigenaar is een 38-jarige Nederlander.

Volgens de politie is er 'veel geweld gebruikt'. ,,Meer kunnen en willen we op dit moment ook niet zeggen'', vertelt Nathalie Schubart van de politie Noord-Nederland.

Omwonenden zeggen dat hij eerst heeft geprobeerd bij de buren alarm te slaan. Die durfden echter niet open te doen. De zwaargewonde man is toen naar een nabijgelegen boerderij gestrompeld. Toen zijn de hulpdiensten gewaarschuwd.

Kind in huis

De man is later per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een kind dat ook aanwezig was in de woning, bleef ongedeerd. Er is opvang geregeld voor het kind.

De daders zijn gevlucht. Of er ook iets is buitgemaakt, is onbekend. De recherche is aanwezig en doet onderzoek op de plaats van het misdrijf. Ook moet het slachtoffer nog worden gehoord. Die zou nog in het ziekenhuis liggen.

Eigenaar uit Italië

Het 39-jarige slachtoffer is overigens niet de woningeigenaar. Hij en zijn kind verbleven wel in de woonboerderij. Omwonenden zeggen dat ze er nog maar kort wonen: sinds november. Het woonhuis is eigendom van een 38-jarige Nederlandse man. Die staat in het Italiaanse Fossombrone geregistreerd. De woning is in september door hem, zonder hypotheek, aangeschaft voor 490.000 euro.

De politie meldde aan het eind van maandag dat er geen extra nieuws wordt vrijgegeven. De politie meldt nog steeds dat het om een mogelijke woningoverval gaat.

Aanvulling

De eerste informatie van de politie over deze zaak was dat er een 39-jarige slachtoffer zou zijn en dat deze man in de woning in Drouwenerveen verbleef. Hij zou niet de eigenaar zijn. Inmiddels is duidelijk dat het slachtoffer wel degelijk de woningeigenaar is. De man is 38 jaar.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.