Gezin protesteert tegen aantijgingen gemeente Assen

Volgens de eigenaren van het huis grenzend aan de Vredeveldse tunnel in Assen informeert het college de raad ‘onjuist’.

Vorige week werd bekend dat de helling van de fietstunnel in Assen steiler wordt dan gepland. Dit omdat een aanwonende weigerde medewerking aan de werkzaamheden te verlenen. Daarna hebben B en W de zaak heroverwogen en besloten af te zien van de minder steile helling. Ook vanwege de extra kosten (80.000 euro) en de geringe winst (4,35 procent helling in plaats van 5).

Daarop stuurde de betreffende aanwonenden een brief aan het college. ,,Hiermee maken wij, eigenaren van het aangrenzende perceel, ernstig bezwaar over uw wijze van informeren.’’

Weinig enthousiasme

Volgens de familie Tyler- Dijkstra kon het plan voor de minder steile fietstunnel inderdaad bij hen op weinig enthousiasme rekenen. Deels omdat de communicatie niet naar behoren verliep en omdat ‘wij de voorgestelde verbetering aan hellingspercentage in twijfel trokken.’’ Via de BAM (BAM Infra, legt de tunnel aan red.) liet de familie weten niet mee te willen werken.

Daarna volgde een gesprek op 21 maart met twee vertegenwoordigers van de gemeente, zo staat in de brief. Of er niet kon worden afgezien van de plannen voor de fietstunnel, wilde de familie van de gemeente Assen weten. ,,Dat kon niet zonder meer, aangezien het een raadsbesluit betrof’’, schrijven de aanwonenden.

Hierop gaf Tyler-Dijkstra aan dat ze het besluit zou respecteren en ‘onze volledige medewerking zouden verlenen’. Om deze uitspraak te onderbouwen stuurden de aanwonenden een eerder gestuurd mailtje aan de BAM mee. Hierin staat een weergave van het gesprek met de gemeente, inclusief de toegezegde medewerking. Ondanks de bedenkingen.

,,U schetst een beeld waarmee wij als gezin geheel ten onrechte in een verkeer daglicht worden gesteld. Dit wordt vervolgens ook nog eens nadrukkelijk uitgemeten in de pers en veroordeeld op sociale media. Dit leidt tot smaad. Daarnaast informeert u de gemeenteraad onjuist’’, concludeert Tyler-Dijkstra.

Belangrijke verbinding

GroenLinks stelde afgelopen weekend al vragen over de beschuldiging van de gemeente aan het adres van de familie Tyler-Dijkstra.

De fietstunnel is een belangrijke verbinding tussen Assen-Oost en het centrum en loopt onder het treinspoor door. Het werk is onderdeel van de reconstructie van het stationsgebied, waar volop aan wordt gewerkt. De helling in de oude tunnel bedroeg 5 procent. Vooral fietsende ouderen kwamen die helling maar moeizaam op. Aanpassing van het hellingspercentage was een grote wens van de gemeenteraad, de Fietsersbond en het Bewonersoverleg Assen-Oost.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.